Att förebygga och förhindra våld i familjer, i nära relation, angår oss alla. Att bry sig om sina medmänniskor, sina grannar, angår oss alla. Att skapa ett gemensamt tryggt samhälle och boende angår oss alla. Bostadsbolag har en självklar och viktig del i detta arbete. ÖrebroBostäder AB, ÖBO skriver följande på sin hemsida:

”Vi tror att det blir allt viktigare i vårt samhälle att vi vågar bry oss, att vi vågar se och agera om någon i vår närhet far illa. Därför inför vi nu, som största bostadsbolag i Sverige, konceptet Våga bry dig! Det utgår från arbetet som den ideella föreningen Huskurage driver, som handlar om att förebygga och förhindra våld i nära relationer.

Våga bry dig handlar om omtanke om medmänniskor. Det kan vara oro för våld i familjen, men det kan också handla om att uppmärksamma en åldrande granne som visar tecken på att må dåligt. Våga bry dig är inget projekt med en start och ett avslut, utan ett nytt förhållningssätt som har kommit för att stanna”.

Vill ni läsa mer om detta, klicka på länken. Där finns också en film och vidare kontaktuppgifter: http://obo.se/sv/Om-oss/Nyheter/Vaga-bry-dig/